Zachęcamy wszystkich do nadsyłania najbardziej oryginalnych i nietypowych przepisów świątecznych. Swoje kulinarne propozycje prosimy przesyłać na adres: reklama.redakcja@wfp.pl do piątku, 12 grudnia. Na autora najciekawszego świątecznego menu czeka nagroda niespodzianka.
A oto, co szef kuchni legnickiego hotelu Qubus proponuje nam na świąteczny stół w niezwykle atrakcyjnych cenach: krem z buraków z kleksem śmietany (7 zł), karp pieczony w sosie grzybowym podany na ziemniaczanych talarkach ze złocistą cebulką – 30 zł, schab pieczony w sosie śmietankowo – koperkowym z różowym pieprzem podany z ziemniaczkami pieczonymi i zasmażaną kapustą – 32 zł, świąteczna strucla makowa podana na lustrze sosu czekoladowego – 8 zł, gorące gruszki karmelizowane w whisky podane z gałką lodów waniliowych – 12 zł.