Zachęcamy wszystkich do nadsyłania najbardziej oryginalnych i nietypowych przepisów świątecznych. Swoje kulinarne propozycje prosimy przesyłać na adres: reklama.legnica@wfp.pl do piątku, 12 grudnia. Na autora najciekawszego świątecznego menu czeka nagroda niespodzianka.
A oto, co szef kuchni legnickiego hotelu Qubus proponuje nam na świąteczny stół w niezwykle atrakcyjnych cenach: strudel z łososiem (26 zł) - chrupiące ciasto francuskie, przekładane delikatnym łososiem i liśćmi szpinaku, na fali aromatycznego sosu maślanego; orientalne krewetki (30 zł) - tygrysie krewetki prosto z patelni w orientalnym sosie z imbiru i mango, w otoczeniu bukietu sałat; zupa: cebulowe consomme (10 zł) - klarowny bulion z cebuli, serwowany z pierożkami orzechowo- serowymi; pasta: papardelle di Palermo (35 zł) - wstęgi makaronu z płatkami polędwiczki wieprzowej i aromatycznymi włoskimi grzybami.