Kozi Staw jest obiektem z niemal 130-letnią historią. Nad brzegiem Wenecji, a więc w jednym z najurokliwszych miejsc w naszym mieście, od dawien dawna spotykają się przyjaciele i najbliżsi. Niesamowita aura tego miejsca pcha zakochanych do wyznawania najgorętszych uczuć, a fetującym ważne wydarzenia zapewnia klimat jakiego w naszym mieście nie można uświadczyć nigdzie indziej.
Gospodarze „Wenecji” pragną przyczynić się do ponownego rozkwitu zjawiskowego miejsca w samym sercu legnickiego Parku. Aby tego dokonać, z największym trudem tworzą nad brzegiem Koziego Stawu atmosferę idealną do przyjacielskich spotkań przy wykwintnie podanej kolacji, udanych obiadów w gronie najbliższych czy kameralnych spotkań biznesowych przy staropolskich specjałach i odrobinie dobrego wina. Sceneria „Wenecji” jest również wprost wymarzona do oświadczyn oraz świętowania rodzinnego wydarzenia. Właśnie dlatego obsługa restauracji dokłada wszelkich starań, aby lokal był marką dobrej kuchni, smaku i elegancji, a więc przymiotów niezbędnych dla udanych wesel, komunii, spotkań firmowych i towarzyskich, imprez okolicznościowych oraz bankietów.
Miłośnicy wykwintnych potraw już po pierwszej wizycie w „Wenecji” będą wniebowzięci. Szef kuchni Jerzy Kibler raczy bywalców restauracji wybornymi daniami głównymi jak medaliony z polędwicy wołowej, golonka zapiekana w piwie z warzywami czy żeberka duszone na kapuście po chłopsku. Miano godnych grzechu zyskały również podawane nad Kozim Stawem dania z ryb i owoców morza, potrawy dietetyczne, zimne i gorące przystawki oraz koktajle. Największym miłośnikom mięsnych dań szef kuchni poleca półmisek grillowy, w skład którego wchodzą 3 rodzaje starannie przyrządzonego mięsiwa. Najbardziej wybredni nawet smakosze będą usatysfakcjonowani menu jakie oferuje „Wenecja”.
Oaza wykwintnego smaku i niepowtarzalnej atmosfery, którą cechuje się przeszło 130-letni zakątek Legnicy, jest na wyciągnięcie ręki. Odwiedź restaurację „Wenecja” i przekonaj się sam.