Dziś dla naszych czytelników smakoszy i znawców dobrej a zarazem wykwintnej kuchni, przygotowaliśmy polędwiczkę faszerowaną borowikami. To kolejna z wielu potraw w karcie jesiennego menu legnickiego hotelu pod nazwą: "Dary lasu", których głównymi składnikami są grzyby. Jak łatwo się domyślić, właśnie grzyby są jednym z wiodących składników naszego dania. Ale nie tylko szlachetne grzyby są istotą naszej potrawy. Polędwiczka wieprzowa faszerowana borowikami smażonymi na maśle ziołowym i szpinakiem podawana jest w asyście grillowanych ziemniaków, a wszystko polane sosem śmietanowo - pietruszkowym. Tak przyrządzone danie kosztuje w restauracji Qubus Hotelu 42 zł. Do polędwiczki najlepiej smakuje portugalskie wino wytrawne Pena de Pato.
Po tak obfitym posiłku na pewno znajdziemy jeszcze miejsca na deser. Qubus Hotel poleca deser o nazwie "panna cotta". To deser na bazie śmietany z dodatkiem wanilii i cukru, podawany z musem malinowym z listkiem mięty oraz wiórkami czekoladowymi. "Panna cotta" kosztuje 12 zł.
Oprócz wymienionych potraw, w menu "Dary lasu" restauracja Qubus Hotelu proponuje jeszcze pierożki Wan - Tan (17 zł), aromatyczny krem z borowików (11 zł), solę na ziemniaczanych talarkach (33 zł). Karta menu "Dary lasu" będzie obowiązywała do końca września br. Zapraszamy więc do restauracji Qubus Hotel.