Wraz z Qubus Hotel Legnica kontynuujemy nasz kącik kulinarny. Dla gości przygotowano specjalną kartę dań „Jesień – zima”. Co tym razem przygotował szef kuchni Qubus Hotel – Daniel Niewiadomski?
Dla naszych czytelników, smakoszy i znawców dobrej, a zarazem wykwintnej kuchni, przygotowaliśmy potrawę pod nazwą Kresowy stek z karkówki z sosem borowikowym i kartaczami. Kartacze to rodzaj knedla z kapustą kiszoną, boczkiem, gotowanymi ziemniakami. Formujemy je w kształcie cygara, gotujemy je w posolonej wodzie, potem hartujemy i smażymy na maśle do uzyskania złocistego koloru. Przygotowany wcześniej stek w marynacie grillowej smażymy na grillu. Kresowy stek najlepiej smakuje z lampką czerwonego wina wytrawnego. Nowa oferta dań restauracji Qubus Hotel będzie obowiązywała przez całą jesień i zimę. Zapraszamy więc do restauracji Qubus Hotel Legnica.