- Festiwal Makaronów okazał się prawdziwym strzałem w dziesiątkę. Dowodem tego jest fakt, że przez 2 pierwsze miesiące jej trwania, naszych makaronowych potraw skosztowało ponad 80 tysięcy osób! Nasi goście doceniają, że podczas promocji bez ograniczeń mogą próbować wszystkich makaronów z karty Pizza Hut. Dzięki tej kulinarnej podróży każdy mógł znaleźć coś dla siebie – smak, a być może smaki, do których chętnie powróci podczas kolejnych wizyt w naszych restauracjach - powiedziała Anna Aftowicz, manager Pizza Hut.
Podsumowując Festiwal Makaronów można powiedzieć, że:
1. Goście Pizza Hut zjedli w sumie do tej pory ponad 4 tony makaronu.
2. Do dań makaronowych zamówili łącznie ponad 4,5 tysiąca litrów win rekomendowanych przez kelnerów Pizza Hut, dobieranych do konkretnych smaków.
3. Klient-Rekordzista poprosił o 17 dokładek makaronu i wszystkie zjadł.
4. Największym powodzeniem cieszył się makaron Tagliatelle Molto Bene – delikatna, wykwintna potrawa z suszonymi pomidorami, sosem beszamelowym oraz rukolą.
- Z całą pewnością w przyszłości będziemy wracać do konwencji festiwalu, by razem z naszymi gośćmi cieszyć się różnorodnością, którą oferuje Pizza Hut. Oczywiście zapraszamy także na inne promocje, których w Pizza Hut nie zabraknie. Od listopada w restauracjach na naszych klientów czeka kolejna niespodzianka. A tymczasem, jeszcze przez tydzień zapraszam wszystkich na pożegnanie z Festiwalem Makaronów - dodaje Anna Aftowicz.